KUD “Tena” u Milanu predstavio Đakovo i Osječko-baranjsku županiju

Povodom 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i uspostave diplomatskih odnosa između Talijanske Republike i Republike Hrvatske, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i Grada Zagreba 13. srpnja 2022. godine u Galeriji moderne umjetnosti u Milanu otvorena je monografska izložba „Emanuel Vidović pasatist i modernist“.

Potom je u organizaciji generalnog konzula RH u Milanu dr. sc. Stjepana Ribića u dvorištu Gallerie d’arte Moderna održan prijem na komu su bili veleposlanik RH u Italiji Jasen Mesić, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, zamjenici župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić i Josip Miletić, gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić i drugi uzvanici.

Navedeni događaji su bili ujedno i prigoda za promociju hrvatskih turističkih potencijala i znamenitosti, kulture te gastronomskih specijaliteta u ovoj talijanskoj metropoli. Naglasak promocije bio je na području Slavonije i Baranje, osobito Đakova, pa su u programu sudjelovali članovi Kulturno-umjetničkog društva „Tena“ iz Đakova.

Osječko-baranjska županija: Službeno priopćenje za javnost