!-- Page content -->
NOVOSTI

"Pjesma nek nas vodi k ljubavi i slozi..."

"Zamolba za donaciju"


Autor: KUD Tena
Datum objave: 19. svibnja 2019.Poštovani,

kulturno umjetničko društvo Tena osnovano je 21. svibnja 1985. godine i u protekle 34 godine svoga rada zabilježilo je značajne uspjehe u radu svojim koreografijama i nošnjama u domovini i diljem svijeta. U nekoliko sekcija (folklornih i tamburaških ) potvrđuje i čuva pradjedovsko nasljeđe te svijetom pronosi i pokazuje postojanje, bogatstvo i kulturnu baštinu cijele Hrvatske. Eminentna svjetska organizacija folklora CIOFF (CIOFF – International Council of Organizations of Folklore Festival) čiji je Tena član, organizira festivale folklora najviše kvalitete u cijelom svijetu. Ove 2019. godine Tena je dobila poziv za sudjelovanje na Međunarodnom festivalu folklora u Sjedinjenim Američkim državama i to u gradovima: Burley, država Idaho od 22. do 27. srpnja i u Springville, država Utah od 29. srpnja do 03. kolovoza 2019. g.

Osim navedenih festivala u tijeku boravka u SAD-u planiramo organizirati nekoliko koncerata za hrvatske iseljenike i pružiti zadovoljstvo evociranja uspomena kulturne baštine domovine Hrvatske. Festivali koje organizira CIOFF osiguravaju smještaj i prijevoz kulturno-umjetničkim društvima u zemlji u kojoj se festival održava, a za prijevoz avionom i vize do Amerike moramo se sami snaći. Putni troškovi za 40 članova KUD-a Tena u Ameriku iznose približno 340.000,00 kuna, koji si bez pomoći donacija ne možemo priuštiti. Sami članovi sudjelovat će u troškovima sa 140.000,00 kuna. Dakle, nedostaje nam još 200.000,00 kuna. Vaše donacije možete uplatiti skeniranjem koda uz pomoć aplikacije mobilnog bankarstva ili općom uplatnicom na žiro račun HR8025000091102025126. Za svaku uplatu od 100 kuna i više kao znak zahvale dobit ćete naš CD „Mi idemo ljeljo“.

U nadi da ćete pomoći rad našeg folklornog ansambla koji broji preko 200 aktivnih članova, ali isto tako i rad na očuvanju Hrvatske folklorne baštine, zahvaljujemo se i srdačno Vas pozdravljamo.

Dinko Hrehorović, dipl. ing. građ. predsjednik KUD-a „TENA”.

Dokument zamolbe se nalazi na ovom linkuZa povratak na početnu stranicu pritisnite ovdje.

©KUD Tena Đakovo | 1985. - 2019.