Napunili smo 35 godina!

Krajem travnja, sada već davne 1985. godine, Ana Perić i Ivo Pavić posjetili su direktora komercijalnog sektora tadašnjeg PIK-a Đakovo Zvonka Benašića, s idejom da se pri PIK-u osnuje kulturno-umjetničko društvo. I tako je krenulo… imenovan je predinicijativni odbor, pa inicijativni odbor, i konačno, 21. svibnja održana je i Osnivačka skupština RKUD-a PIK-a Đakovo, društva koje će u narednim godinama promijeniti ime u KUD „Tena“ koje i danas ponosno nosi… i od tada je prošlo punih 35 godina!

35 godina, uspoređujući s nekim drugim društvima, možda i nije neka velika brojka… ali je brojka u koju se natiskalo toliko puno uspomena… lijepih trenutaka… turneja u sve krajeve svijeta… i postignuto toliko priznanja da ih je teško i pobrojati… u tih 35 godina stotine i stotine članova prošlo je kroz „Tenine“ prostorije, i svi su oni ugradili dio sebe, dio svoje duše u ovo što danas imamo, u ovo što se danas zove „Tena“. A „Tena“ je ime za koje se zna na gotovo svim kontinentima… na svim stranama svijeta… ime na koje može biti ponosan svaki član inicijativnog odbora osnivanja KUD-a… svaki Đakovčanin… svaki Slavonac… i svaki stanovnik ove prelijepe i tako raznovrsne zemlje!

Kažu da je čovjek sa svojih 30 i više godina na vrhuncu snage i da su tek tada pred njim ‘zlatne godine’. Vjerujemo da su i pred „Tenom“ godine u kojima će iznova potvrđivati svoju svjetsku klasu…

Stoga, neka joj je… neka NAM je sretan 35. rođendan!